Skip to main content

Brilleglas

Brilleglas i forskellige typer

Der er ingen grund til at betale for meget!

Hos Juel Optik er det ikke kun lettere, men også meget billigere. Ja, du kan faktisk spare op til 40-50 % på dine brilleglas uanset glastype i forhold til den etablerede og traditionelle optikerbranche.

Alt afhængigt af glastype kan du spare op til 5000 kr. på dine glas. Og vi handler selvfølgelig kun med de bedste leverandører for at holde kvaliteten i top. Du vil bestemt ikke blive skuffet. Tværtimod!

Ring endelig på tlf. 2845 9900, hvis du vil vide mere. Vi giver altid et uforpligtende tilbud.

Glastyper

Plasticglas

Plasticglas er et letvægtsglas, der er fremstillet af forskellige plastmaterialer, og er i dag klart det mest foretrukne valg, da man opnår det letteste glas og derved den letteste brille, som igen giver den bedste bærekomfort. Plasticglas anbefales altid til børn og til sportsbrug, da glassene er splintfri. Plasticglas er i dag med den rigtige hærdning stort set ligeså ridsefaste som mineralglas.

Mineralglas

Mineralglas er fremstillet af rigtigt glas og er derfor tungere end plasticglas. Den hårde overflade betyder, at de er meget ridsefaste, men ikke splintfri, hvilket gør dem uegnet til f.eks. børnebriller. De bliver i dag ikke brugt så meget som tidligere, da plasticglassenes hærdning er blevet bedre de sidste år.

Refleksfri glas

Ved at give dine glas en god refleksbehandling kan man fjerne op til 98 % af det generende genskær, der opstår i glassene ved påvirkning af sollys, almindeligt lys, lys fra computere, lys fra biler o.s.v. Vores glas er refleksbehandlede på begge sider, så dine øjne også bliver tydeligere at se på for andre, fordi glassene nærmest virker usynlige.

Hærdede/ridsefri glas

Vi anbefaler altid en god hærdning til vores plasticglas, da disse af natur har en blød overflade og derfor hurtigt kan blive ridset. Ved at give plasticglasset en hærdning kan man opnå en klart større ridsefasthed og derved forlænge glassets levetid betragteligt. I dag kan man stort set hærde plasticglassene, så de er ligeså ridsefaste som klassiske mineralglas. Desuden ser man altid skarpere i klare ridsefri glas.

Enkeltstyrkeglas

Glas med kun én styrke i. Plusglas bruges til langsynede, og minusglas bruges til nærsynede. Glassene er optimerede til netop at fungere til en bestemt afstand. De bruges ofte som fjernsyns-, læse- eller kørebrille. Læresætningen er, at en styrke = en afstand! Op til 40-45 årsalderen har man god akkomodationsmuskulatur (linsens evne til at stille skarpt på forskellige afstande) og kan ofte nøjes med en enkeltstyrkebrille.

Flerstyrkeglas

Flerstyrkeglas er et multiglas, som man kan se skarpt med på alle afstande. Det bruges hovedsageligt til folk i fyrreårsalderen og fremefter. Glassene laves både med usynlig, glidende overgang (progressive glas) og med et slebet synligt læsefelt nederst (bifocale glas).

I dag laver man flest progressive glas, da der konstant er blevet udviklet på disse. I dag kan man lave fuldstændig individuelt tilpassede progressive glas efter mange parametre, som gør, at der kan opnås markant bredere synsfelter i glasset både horisontalt og vertikalt, samt en meget hurtigere tilvænningstid end bare for nogle få år siden. De individuelt tilpassede progressive glas er det ultimative indenfor brilleglasteknologi.

Solglas

Solbrilleglas kan laves både som enkeltstyrke- og flerstyrkeglas. De giver dig et klart og behageligt syn, når solen skinner, og hjælper når reflekser fra vand, sne eller våde vejbaner generer øjnene. Solbrilleglassene kan tones i forskellige farver og nuancer.

brilleglas